Ja fa temps que l’Ajuntament de Barcelona està al darrere del tancament de les discoteques de la façana marítima. El 2019 el consistori va obligar a tancar el local de Pachá durant 15 dies i ara ha estat el torn de Carpe Diem. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, la discoteca haurà d’estar clausurada durant 45 dies per diversos incompliments en matèria de seguretat a les instal·lacions.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha afirmat al diari que l’objectiu és “transformar el passeig Marítim”, ja que aquests locals estan “deslligats del comerç tradicional i de la vida dels barris”. Per això, els darrers anys s’han intensificat les inspeccions per tal de garantir la seguretat“.

La titularitat dels locals és de l’Estat

Els espais que ocupen aquestes discoteques són propietat de l’Estat. El 2020, el govern central va anunciar que subhastaria els locals i això va provocar l’alarma al govern municipal, que en demanava la cessió per gestionar-ne els usos. Finalment, el govern central i l’Ajuntament van acordar deixar fora de la licitació cinc dels espais.

Dos anys després, l’estiu del 2022, el consistori i el CSIC van pactar un protocol per ampliar l’Institut de Ciències del Mar al local d’Òpium, però no es va establir cap calendari concret. De fet, poques setmanes després, l’Estat va prorrogar un any més el contracte als propietaris de la discoteca per seguir al passeig Marítim, una pròrroga que va ser molt criticada pel govern municipal.