discoteca opium

(ACN i Redacció) La discoteca Opium es queda un any més al passeig Marítim de Barcelona: el Ministeri d’Hisenda, propietari del local, ha decidit allargar-ne la concessió 12 mesos més, tal com ha avançat el diari ‘Ara’. L’anunci de la pròrroga ha sobtat perquè l’Ajuntament de Barcelona i el CSIC (que depèn del Ministeri de Ciència) havien tancat un acord abans de l’estiu per ampliar les instal·lacions científiques al local d’Opium.

Fonts municipals consultades per betevé han dit desconèixer el motiu de l’operació, tot i que han assegurat que l’acord amb el CSIC es manté. També han confiat que Hisenda acabarà cedint l’espai al CSIC: “Quan Hisenda els cedeixi el local, ens hi posem”, han dit les mateixes fonts. Ara bé, el cert és que l’acord entre Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques no és vinculant i tot dependrà del que vulgui acabar fent el Ministeri d’Hisenda.

De fet, va passar una cosa similar amb el paquet de locals del litoral que va treure a subhasta l’Estat l’octubre del 2020. Tot i que l’Ajuntament va reclamar passar a ser el titular d’alguns d’aquests locals, el Ministeri d’Hisenda va tirar pel dret amb la subhasta. En aquell moment, això sí, no existia cap acord tancat amb ningú.

Pel que fa al cas de la discoteca Opium, l’empresa d’oci nocturn va impugnar l’acord rubricat entre l’Ajuntament i el CSIC, al·legant que es tractava d’una decisió “purament ideològica” i que posava en risc milers de llocs de feina.