Primera i Segona pendents decisió

Els responsables dels clubs de waterpolo que juguen a la Primera i la Segona Divisió hauran d’esperar la decisió de la Reial Federación Espanyola de Natació per saber què passarà amb les lligues. A la reunió que es va fer el 4 d’abril, els responsables de la Federació van escoltar tots els clubs i els van informar que en un període breu rebrien una resposta definitiva. Les competicions es van aturar el 14 de març per la crisi del coronavirus.

Una reunió amb tres punts

En la reunió, feta per videoconferència, hi van participar representants de tots els equips de Primera i Segona Divisió. En el cas dels equips barcelonins, hi eren el CN Montjuïc, la UE Horta i el CN Poble Nou. Per part de la Federació, hi van pendre part el president, Fernando Carpena, i el director tècnic, Rafa Aguilar. La trobada va servir, inicialment, per conèixer la situació econòmica i social de tots els clubs. Les entitats, moltes de les quals estan en espais municipals, van tractar el tema de les quotes i el fet que alguns clubs les continuen cobrant als associats i d’altres no ho fan amb els abonats.

L’altre punt de l’ordre del dia va ser el de la situació esportiva dels equips. Després de conèixer l’estat de salut dels jugadors, els responsables dels clubs van explicar com s’estaven fent els entrenaments i quines pautes seguien els waterpolistes durant el confinament.

El tercer i últim punt a tractar va ser el de la continuïtat de les competicions. En aquest aspecte hi va haver diferents opinions i propostes.

L’opinió del CN Montjuïc, a Primera

Eduard Costa, vicepresident del CN Montjuïc, considera que “en faltar només vuit jornades per acabar, la competició es podria acabar tal com està. En el nostres cas, som sisens i la nostra posició a la classificació no variaria substancialment”. Això sí, des del club de la muntanya olímpica no veuen malament la proposta de disputar les jornades que queden durant dos caps de setmana, amb tots els equips i en dues seus úniques.

El Poble Nou, de Segona, vol acabar el campionat

En el cas del CN Poble Nou, el gerent de l’entitat, Àlex Pérez afirma que “nosaltres sí que volem acabar la competició. Considerem que s’han jugat tres quarts de la Lliga i cal aprofitar la inversió que han fet els equips”. El conjunt de Yuri Colet ocupa la tercera posició “i tenim opcions de pujar a Primera Nacional i per això proposem que es disputi una Final Four amb els quatre equips de la part alta que hi ha actualment i també amb els equips de la part baixa per decidir els ascensos i els descensos. Aquesta fórmula d’una final a quatre ens permetria reduir les despeses”.