la lliga 12 de juny

La Lliga i l’Associació de Futbolistes Professionals (AFE) no arriben a cap acord en la rebaixa salarial dels jugadors de Primera i Segona Divisió. La patronal demana una retallada de sou dels jugadors per mitigar les pèrdues dels clubs davant la crisi del coronavirus.

La Lliga i l’AFE, molt distanciades

En la reunió telemàtica que han mantingut les dues entitats s’ha constatat que estan ben allunyades i que no serà fàcil arribar a un acord. Des del sindicat de futbolistes proposen que els jugadors de Primera podrien assumir el 20 % de les pèrdues per recuperar-ne el 10 % en el futur, quan sigui possible, en cas que la competició no es pugui reprendre. Les xifres per als futbolistes de Segona Divisió seria més baixa i sense rebaixa en el cas que la temporada es pogués acabar.

Cada club negociarà amb els seus jugadors

La Lliga, que ja havia recomanat als clubs que presentessin ERTO, planteja que els futbolistes assumeixin més quantitat de les pèrdues que pugui generar la crisi de la covid-19 en la qual estem immersos. Per tant, davant el distanciament sembla difícil que es pugui arribar a un acord i ara serà cada club qui negociarà les retallades pertinents amb els jugadors. Per exemple, tant el Barça com l’Espanyol ja han arribat a un acord per presentar un ERTO.