ERC de Barcelona ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que es convoqui un ple extraordinari a l’Ajuntament per debatre la situació que viu la ciutat per la crisi del coronavirus. “La veu institucional de l’Ajuntament no pot estar silenciada”, ha denunciat el líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, en un contacte telemàtic amb la premsa, en què ha recordat que l’alcaldessa té potestat per convocar la sessió.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha explicat que troben a faltar un espai institucional per debatre tots els grups les propostes i respostes a la crisi sanitària que s’estan treballant internament. “Ens agradaria que fos un ple propositiu per escoltar-nos i que la ciutadania vegi que l’Ajuntament fa pinya”, ha afirmat Coronas, que ha explicat que l’Àrea Metropolitana ja ha convocat un plenari.

Colau s’avé a un ple telemàtic

L’alcaldessa ha assegurat que vol reprendre els plens a l’Ajuntament de Barcelona, i que s’està treballant amb Secretaria per veure si seran totalment telemàtics o una fórmula mixta amb regidors presencials, segons les possibilitats tècniques. Ada Colau ha explicat que aquests dies ha fet una reunió telemàtica amb els líders municipals i que el regidor de Presidència, Jordi Martí, manté contacte diari amb l’oposició.

Colau ha dit que en la junta de portaveus prevista per dimarts de la setmana que ve posarà sobre la taula la possibilitat de convocar un plenari extraordinari sobre el coronavirus. Al marge d’aquesta sessió, la intenció de l’alcaldessa és reprendre a l’abril la sessió ordinària del ple que es va suspendre al març, així com els plenaris de districte.

Cs reclama coordinació amb l’oposició

En un comunicat, la líder municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha reclamat un “canal telemàtic de coordinació” per consensuar amb l’oposició mesures contra el coronavirus i mantenir l’activitat institucional a l’Ajuntament. Guilarte ha criticat “falta de transparència i improvisació” en les mesures preses fins ara i demana més coordinació. La líder de Cs creu que el ple extraordinari es podria fer quan acabi el confinament.