El Gremi de Restauradors de Barcelona torna a alçar la veu per demanar a l’Ajuntament de Barcelona i a la seva alcaldessa, Ada Colau, noves mesures per salvar el sector davant la crisi del coronavirus. Els restauradors consideren que l’ajornament d’impostos i taxes adoptats pel consistori no és suficient, i han catalogat aquesta mesura com a “pan para hoy, hambre para mañana”. En un nou vídeo publicat a YouTube i a les xarxes socials, diversos restauradors de base critiquen el tracte rebut fins ara. En aquest vídeo, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, demana a Ada Colau una carència mínima de sis mesos en totes les taxes, tributs i cànons que l’Ajuntament de Barcelona cobra al sector.

En aquest vídeo, diversos restauradors alerten de l’extrema debilitat del sector després “d’encadenar diverses temporades cadascuna pitjor que l’anterior”. “He hagut d’acomiadar 50 treballadors”, adverteix un dels restauradors que apareix al vídeo. Per això, el Gremi de Restauració demana un pla de xoc per salvar la restauració de la ciutat: “que cap bar o restaurant es vegi abocat al tancament per culpa de la crisi sanitària, que cap empresa es quedi enrere”.

Carme Ruscalleda se suma al crit d’ajuda

Una de les personalitats destacades que apareix en aquesta nova petició és Carme Ruscalldeda. La xef envia un missatge directe a totes les autoritats municipals: “No deixeu caure cap establiment de restauració de la ciutat, som un motor econòmic”.  Una de les preocupacions més immediates del sector és la taxa de terrasses. Una restauradora explica que “ara ens ve la taxa de terrasses: si no treballem, no entra res i no la podrem pagar”. El Gremi lamenta la lentitud de l’Ajuntament de Barcelona a l’hora de prendre decisions contundents per pal·liar els efectes econòmics de la crisi generada per la covid-19.