El regidor de Turisme, Xavier Marcé, ha afirmat que no està d’acord amb l’oferta que l’alcaldessa, Ada Colau, ha fet per pagar fins a 1.200 € per cada pis turístic que passi a lloguer social. “No hi estic d’acord; si no es lloguen a turistes haurien de passar a la LAU directament, i punt”, va sentenciar Marcé en resposta a un pregunta del públic al ple de Nou Barris, aquest dilluns.

Marcé, regidor del PSC, va advertir que feia l’apunt com “una afirmació personal i com a regidor de Turisme, també”. “Em mullo d’una manera que potser a algú li se li posarà malament”, va afegir. De fet, el regidor va admetre diferències amb l’àrea d’Habitatge de l’Ajuntament, “no les amago”. A més, va afirmar que la mesura “no forma part de la política turística de la ciutat”.

Per Marcé, si els pisos turístics no es poden llogar a turistes, s’haurien de regir per la LAU amb contractes de cinc anys. La mesura també ha generat crítiques per part d’alguns grups de l’oposició com ERC i Ciutadans, que ho han fet evident en una compareixença de la regidora d’Habitatge a la Comissió de Drets Socials, aquest dimarts.