El regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha dit que el govern municipal anirà “fins al final per identificar els autors” de l’agressió al sensesostre que s’ha produït davant del Gimnàs Sant Pau. Serra també ha dit que estan preparant una comunicació dirigida a la fiscalia de delictes d’odi perquè es tracta d’una “agressió d’odi que no pot quedar en cap cas impune”.

Serra ha qualificat l’agressió de “temptativa d’assassinat”, després de parlar amb la persona agredida, alguns testimonis i l’agent de seguretat que ha impedit l’atac. Ha dit que “els fets són molt clars i són d’alta preocupació”, i demana que “es prenguin les mesures oportunes perquè no tornin a cometre mai més un fets tan greus com aquests”.

El regidor ha insistit que aquesta acció té l’agreujant que “es volia fer a través d’un incendi, llançant benzina a una persona que es trobava en situació de vulnerabilitat”. Per tant, ha remarcat que “és una agressió covarda i aporòfoba” i “contra el model de convivència que tenim”.

Marc Serra ha agraït, en nom de l’Ajuntament, la intervenció de l’agent de seguretat privada perquè “ha salvat la vida de la persona que estava sent agredida”. Serra també ha assenyalat que “ràpidament també ha intervingut una patrulla de la Guàrdia Urbana, que s’ha desplaçat al lloc dels fets i ha pogut assistir a aquesta persona”.

Investigació oberta

Els Mossos d’Esquadra estan treballant des de primera hora del matí en aquest cas. La persona agredida ha formulat ja la denúncia i un cop es registri es podrà actuar des de l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona.