El Gimnàs Social Sant Pau ha denunciat que tres joves d’estètica neonazi han ruixat amb benzina un sensesostre que dormia a la porta del gimnàs. Els fets han passat aquest dimecres a les vuit del matí. Ha estat el vigilant del gimnàs qui, en arribar al local, ha vist el que passava, i ha pogut aturar els nois. “Hauria pogut passar una desgràcia”, asseguren els responsables del gimnàs a Twitter.

L’home, que ha estat víctima de l’agressió, ha explicat com ha passat tot en un vídeo que ha gravat Santi González, un dels treballadors del gimnàs. Diu que volia dormir tranquil a prop de les dutxes quan l’han ruixat amb benzina.

L’agredit presentarà una denúncia als Mossos

Els responsables del gimnàs han avisat la Guàrdia Urbana. Quan hi han arribat, però, els autors dels fets ja havien marxat i no els han pogut localitzar. La policia ha obert diligències informatives per enviar-les al jutge. De la seva banda, els Mossos també han obert una investigació sobre els fets.

Des de l’equipament social acompanyaran l’usuari, conegut pel centre, a presentar una denúncia als Mossos durant aquest matí perquè es puguin revisar càmeres de seguretat i mirar d’identificar els autors dels fets.

El testimoni de l’agent que ha aturat l’atac

Aureli Vázquez, l’agent de seguretat que ha aturat l’agressió, ha explicat a betevé que ha arribat abans d’hora a treballar i ha vist que una persona sensellar era al terra en un sac de dormir i tapat amb una manta. Vázquez ha reconegut l’home com un usuari del Gimnàs Sant Pau.

Poc després, l’agent ha vist que tres persones s’han acostat amb una ampolla de benzina al sensesostre i li han tirat el líquid a sobre. Aleshores, Vázquez hi ha intervingut i ha preguntat als agressors què feien. Assegura que dos han sortit corrent i que un s’ha encarat amb l’agent, l’ha insultat i li ha demanat el número de placa. Vázquez s’ha quedat a una distància de dos metres i l’home que s’hi havia encarat també ha sortit corrent.

No he salvat ningú, és la meva feina.”

Segons l’agent, la intenció dels agressors era utilitzar un misto o un encenedor per calar foc al sensesostre. També ha explicat que els agressors anaven amb els cabells rapats, vestien amb jaquetes bomber i un d’ells portava un pegat amb la bandera espanyola.