comissió Drets Socials

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit ajornar les comissions de plenari que s’havien de fer aquest dimarts i dimecres després de la sentència del procés, que s’ha conegut aquest dilluns. L’alcaldessa, Ada Colau, i els presidents de les quatre comissions han acordat posposar les sessions fins dilluns i dimarts de la setmana que ve, els dies 21 i 22 d’octubre.

Fonts municipals expliquen que s’ha decidit ajornar les comissions arran de la petició que han formulat els grups d’ERC i Junts per Catalunya “per tal de garantir un debat polític plural i amb participació de tots els grups”. Les mateixes fonts recorden que en aquestes comissions s’havien de tractar punts amb rellevància, com ara l’aprovació inicial de les ordenances fiscals per al 2020, que han de passar també pel ple del 25 d’octubre.

Ple extraordinari, aquest dijous

Diversos grups municipals mantenen converses per convocar aquest dijous un ple extraordinari de resposta a la sentència del procés. Precisament, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència han proposat als ajuntaments una moció per debatre-la en plenaris aquesta mateixa setmana.

Ciutadans rebutja la suspensió de l’activitat

En un comunicat, el Grup Municipal de Ciutadans ha rebutjat la suspensió de l’activitat a l’Ajuntament i que s’hagin ajornat les comissions. “S’han de respectar i acatar les decisions judicials”, apunta la formació taronja, que demana que les institucions no es posin “al servei d’una ideologia” sinó que representin tots els ciutadans.