Manuel Valls

Barcelona pel Canvi, liderat per Manuel Valls, ha fet una crida a la “calma” i a acatar la sentència del procés un cop coneguda la condemna per sedició als líders independentistes. Així, diu el grup municipal de Valls, contribuirà al “normal funcionament del sistema democràtic” de l’Estat. En un comunicat, BCN Canvi ha dit que no emetrà cap opinió sobre el contingut de la sentència perquè “respecta escrupolosament la independència judicial”.

El grup de Valls creu que els polítics ara condemnats, així com els que són a l’estranger, “van utilitzar els més alts estàndards democràtics europeus per […] intentar trencar la democràcia“. BCN Canvi s’ha pronunciat en la mateixa línia que el PP, que ha demanat també respectar les resolucions judicials.

No és un judici contra l’independentisme, segons BCN Canvi

L’ex-primer ministre francès ha volgut deixar clar que qui seia al banc dels acusats no era l’independentisme, “un sentiment que cal ser respectat”, sinó polítics que “tenien plena consciència del que estaven fent”. BCN Canvi afegeix que tots ells van rebre advertències reiterades que els seus actes podien ser constitutius de delictes. BCN Canvi celebra que “la llei ha actuat” i que ho tornarà a fer “tants cops com sigui necessari”.

A més, el grup municipal de Valls ha deixat clar que durant el judici s’han respectat els drets dels encausats perquè “el judici es va poder seguir en directe d’inici a fi”.