Acusats del judici del procés

Els nou líders independentistes condemnats per sedició pel Tribunal Suprem han fet una carta conjunta per denunciar que “no s’ha fet justícia” amb la sentència i que l’Estat “ha buscat venjança i càstig”. L’escrit denuncia que durant el judici no s’han respectat els drets processals i que s’ha fet un “ús i abús” de la presó preventiva. De fet, els presos consideren que han estat caps de turc a través dels quals “es pretén escarmentar milions de persones”. Malgrat tot, insisteixen que els ciutadans han defensat l’autodeterminació i la independència de Catalunya de forma pacífica i no violenta.

Tot i la condemna del Suprem, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Jordi Turull destaquen “l’orgull” d’haver impulsat el referèndum de l’1-O. Aquesta jornada, diuen, va ser un reflex de la “dignitat” de la ciutadania catalana. Alhora, no renuncien que Catalunya es converteixi en “un estat independent en forma de república”.

Animen a la mobilització al carrer

Tot i les elevades condemnes de presó, els líders independentistes no renuncien al “diàleg” i a buscar “vies democràtiques” per posar fi al conflicte català. La carta s’ha fet pública quan s’han convocat diverses mobilitzacions a Barcelona i a tot Catalunya per rebutjar la decisió del Suprem i en solidaritat amb els condemnats. Una de les més grans és la que hi ha a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat.

Els presos fan una crida a la ciutadania a sortir al carrer, però sense caure en “provocacions”. “Volen fer caure el moviment independentista en una violència que mai hem avalat ni avalarem“, conclou la missiva.