El col·lectiu d’estudiants ha estat el primer a mobilitzar-se aquest dilluns en resposta a la sentència del procés, que s’ha fet pública aquest dilluns a primera hora del matí. Els universitaris han fet una crida a aturar les classes i protestar als carrers. Els estudiants han sortit en diferents columnes que han confluit a la plaça de Catalunya que ja ha començat a omplir-se amb milers de persones concentrades. A les 13 hores la Guàrdia Urbana ha xifrat en unes 25.000 les persones que participen d’aquest acte de protesta multitudinari.

Un dels escenaris on ha estat molt visible la protesta és l’avinguda Diagonal que han tallat centenars d’estudiants. També s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume.

Els estudiants de la UPF també  han fet una marxa i s’han concentrat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb una pancarta en què es pot llegir “Contra la sentència repressiva, autodeterminació i amnistia”.

A través de les xarxes, els joves han fet diverses convocatòries per mobilitzar-se per donar resposta a una sentència que consideren injusta.

Restriccions d’accessos a l’estació de la plaça de Catalunya

Des de les 12.30 hores es fan restriccions d’accessos a l’estació de Renfe de Plaça de Catalunya deixant només obert l’accés de Rambla de Catalunya amb la Ronda de la Universitat.