La portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament, Elisenda Alamany, ha demanat la paralització de l’activitat institucional del consistori de Barcelona. En una atenció breu als mitjans de comunicació, Alamany ha anunciat que ja ha contactat amb l’alcaldessa, Ada Colau, per fer-li arribar la seva petició i per demanar que l’Ajuntament lideri una “resposta institucional” a la sentència del procés. “Aquesta sentència no és només duríssima, sinó injusta. És una aberració“, ha dit la regidora d’ERC, que creu que la condemna per sedició als líders independentistes marcarà “un abans i un després en la democràcia de l’estat espanyol”.

El Grup Municipal d’ERC demana que Barcelona estigui “a l’altura” de les reivindicacions ciutadanes generades un cop coneguda la sentència. “La ciutat avui s’alça plena d’indignació. Tenim una responsabilitat institucional”, ha dit Alamany.

L’Ajuntament ja ha anunciat que ajorna les comissions de plenari fins a la setmana que ve.

“Commoguts” per la condemna a Joaquim Forn

Els republicans asseguren que la resolució del Tribunal Suprem és un “atac” a l’exercici de drets fonamentals com la llibertat d’expressió o de manifestació. S’han mostrat “especialment commoguts” per la situació de Joaquim Forn, regidor electe de Junts per Catalunya, que ha estat condemnat per sedició. Els republicans han volgut mostrar la seva solidaritat amb JxC.