paperetes eleccions

(ACN) El Govern espanyol ha assegurat aquest dissabte al migdia que tot el dispositiu electoral per a les eleccions del 23-J d’aquest diumenge està preparat perquè funcioni correctament malgrat ser període vacacional per a bona part de la població i la calor que es pot viure a molts col·legis electorals. El secretari d’estat de Comunicació, Francesc Vallès, ha comparegut al centre neuràlgic del dispositiu electoral per donar detalls de l’operatiu.

Vallès ha explicat que el sistema electoral és “robust i segur” i que està “ben dissenyat” tant per l’administració electoral com pels ajuntaments i les delegacions i subdelegacions del Govern espanyol, que hi aportaran els recursos. “Estem convençuts que funcionarà amb absoluta normalitat, no podria ser d’altra manera”, ha reblat.

En compareixença conjunta amb la subsecretària del Ministeri de l’Interior, Isabel Goicoechea, tots dos han donat les gràcies per l’esforç dels funcionaris públics dels ajuntaments, de l’Institut Nacional d’Estadística, de Correus, de l’administració electoral, de les delegacions i subdelegacions del Govern espanyol, dels ministeris de l’Interior, Presidència i Afers Estrangers, i dels cossos policials. També han agraït el paper que tindran aquest diumenge els 540.000 membres titulars i suplents de les meses electorals, així com els interventors i apoderats de les candidatures.

Compareixences públiques durant diumenge

Han explicat que aquest diumenge hi haurà compareixences públiques del Govern espanyol a les 10.30 h per explicar la constitució de les meses i les possibles incidències, a les 14.30 i 18.30 h per donar les dades de participació electoral, i a les 22.30 h per oferir els primers resultats provisionals.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?