acte institucional diada 2019

El govern i el Parlament repeteixen fórmula i dedicaran aquest any un acte institucional de la Diada als “presos polítics i exiliats” a la plaça de Sant Jaume. L’acte s’anomena “Tornarem” i començarà a les 22 h del dia previ a la Diada. La resta d’actes institucionals els completarà el lliurament de Medalles d’Or, les ofrenes florals i les portes obertes al Parlament.

L’espectacle està dirigit i creat per Lluís Danés i arrencarà amb la formació de gala dels Mossos d’Esquadra i amb una performance que comptarà amb “testimonis de presos polítics i exiliats. Segons Meritxell Budó, consellera de la Presidència, l’acte farà referència al moment “excepcional” que viu el país a partir de tres valors: l’acollida, la perseverança i l’esperança. “‘Tornarem’ té la voluntat de defensar els nostres drets nacionals de forma cívica i pacífica”, ha afegit. A més, farà un homenatge a la vaga de La Canadenca, el naixement del poeta Joan Brossa i el 80è aniversari de l’exili republicà amb textos de Teresa Pàmies.

Precisament, unes hores abans, es farà la tradicional entrega de la Medalla d’Or a l’Auditori del Parlament. Enguany, com ja es va anunciar, serà doble, per a Carola Rackete i Oscar Camps.

Els actes institucionals continuaran, com cada any, el dimecres 11 de setembre amb l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova a Barcelona, a les 9 h. A més, de 10 a 19 h el Palau de la Generalitat obrirà les portes per a tothom que vulgui apropar-s’hi.