El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha proposat que s’organitzi “ràpidament el trasllat per via aèria a Barcelona” dels migrants rescatats per l’Open Arms. Després de 19 dies sense autorització per atracar en cap port, les 160 persones que anaven a bord del vaixell de l’ONG han desembarcat a Lampedusa (Itàlia).

El republicà ha assegurat que el trasllat en avió dels migrants és la solució “més senzilla i econòmica” per reallotjar-los a Barcelona i “al conjunt de ciutats amb la mateixa disposició de rebre aquests ciutadans”. De fet, Maragall ha explicat des del Parlament de Catalunya que aquest dimecres al matí ha parlat amb l’alcalde de Lampedusa.

“És l’hora de les ciutats”

Més enllà de la situació de l’Open Arms, Ernest Maragall ha reclamat que les ciutats estiguin preparades per una “nova fase que requereix iniciativa, agilitat i actuació immediata”. Per aconseguir-ho, el líder d’ERC ha advertit que “és l’hora de les ciutats”, amb Barcelona al capdavant: “És hora que Barcelona faci de Barcelona d’una vegada, i m’adreço a l’alcaldessa perquè assumeixi el seu rol en aquesta matèria”, ha dit.