(ACN/Redacció) Aquest dijous finalitza el termini perquè els electors pugui votar per correu a les eleccions generals 2023. Les oficines postals obriran fins a les 22h, però l’entitat garanteix que “ningú es quedarà sense votar”, i que allargaran l’horari si és necessari. “Fins que es dipositi l’últim vot”, assegura l’entitat. La demarcació de Barcelona ha registrat 228.057 peticions de vot per correu, la xifra més alta de la història en aquesta circumscripció.

Per votar, s’ha d’entregar el sobre i les paperetes electorals personalment, acreditant la identitat amb un DNI o un altre document oficial, segons ha estipulat la Junta Electoral Central arran dels fraus denunciats en alguns punts de l’estat en les passades anteriors municipals i autonòmiques.

Una vegada dipositats tots els vots, Correus els conservarà i els custodiarà i el proper diumenge 23 de juliol, el dia de les eleccions, els entregarà als presidents de les respectives meses electorals.

Entregada tota la documentació per votar

D’altra banda, Correus assegura que ja ha entregat el 100% de la documentació perquè les persones que ho havien sol·licitat puguin votar per correu. L’entitat posta ha entregat personalment 2.342.430 documentacions electorals. S’han fet fins a dos intents per entregar en mà la documentació als sol·licitants i, en aquells casos on no s’ha pogut lliurar, es pot recollir a la oficina de Correus i votar en el mateix moment.

L’empesa pública fa una crida perquè la ciutadania faci el tràmit com més aviat millor per evitar cues d’última hora.

Com se sap si ja es pot votar per correu?

En cas de no haver rebut la documentació, Correus recorda que a internet es pot consultar si ja es pot fer el tràmit a l’oficina corresponent. Per comprovar-ho s’ha de consultar aquest link i introduir el codi identificador de la petició i les dades personals.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?