Correus redobla els esforços per garantir el vot per correu a les eleccions generals 2023, després que el volum de sol·licituds s’hagi disparat. Han atès un 94,71 % més de peticions que en els darrers comicis estatals, el 2019, unes xifres de rècord que els han obligat a ampliar horaris d’oficines i a reforçar el personal.

Fins al 20 de juliol, una trentena de sucursals de Barcelona estaran obertes de manera ininterrompuda entre les 8 del matí i les 10 de la nit. D’altres, acabaran el seu horari a les 21 h, mentre que la que hi ha a l’avinguda dels Rasos de Peguera, a Nou Barris, tancarà dues hores al migdia. En total, 33 oficines de la ciutat faran horaris més amplis dels habituals. Al mapa interactiu pots consultar quines estaran obertes i en quins horaris.

Oficines obertes dissabte i diumenge

D’altra banda, de manera excepcional, en molts casos també treballaran aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge. Dissabte estaran opertives totes les oficines que estiguin informatitzades, segons ha comunicat Correus. A Barcelona en són 33 i funcionaran durant tot el dia, de 9 a 21 h. Diumenge també es podrà votar, en aquest cas, a 31 sucursals i només en horari de matí, de 9 a 14 h.

De manera paral·lela, s’han contractat prop de 3.500 persones a Catalunya, una xifra que supera els 20.000 treballadors al conjunt de l’estat. Segons Correus, es tracta d’una “contractació sense precedents”. Tot i això, demanen a la ciutadania que no s’esperi a l’últim moment per dipositar el vot.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?