‘Mujercitas’ és el quart gran clàssic de la literatura juvenil que publica l’il·lustrador Antonio Lorente conjuntament amb l’editorial especialitzada en educació Edelvives. Després de ‘Peter Pan‘, ‘Tom Sawyer’ i ‘Ana la de Tejas Verdes’, l’artista s’ha enfrontat ara al celebrat text de l’escriptora nord-americana Louisa May Alcott.

Lorente considera que ha estat un repte i una “gran responsabilitat” perquè “és un clàssic fonamental per qualsevol nen o nena”. L’il·lustrador explica al programa ‘Plaça Tísner‘ que es tracta d’una novel·la “molt contemporània, que no passa de moda”. També afegeix que és “molt feminista i trenca amb l’esquema de valors de com t’has de comportar en un context històric determinat”.

He intentat apropar als nous lectors un imaginari que no els xoqui”
Antonio Lorente, il·lustrador

Tot i tractar-se d’una obra que ha estat adaptada al cinema o a la televisió en reiterades ocasions, Antonio Lorente explica que ha intentat “apropar als lectors un imaginari que no els xoqui”. Per això, diu, ha optat per donar-li un toc actual, principalment a través de la roba i els pentinats dels personatges. “He intentat apropar la moda en l’actualitat, però mantenint l’essència antiga”, assegura.

Pel que fa a les protagonistes de l’obra, l’il·lustrador recorda que queden molt definides per l’autora i que ha intentat ser el més fidel possible a la descripció que en fa May Alcott. Reconeix que la que més feina li ha donat ha estat el de la més petita de les quatre germanes, l’Amy: “Va creixent i mantenint l’essència de la seva cara ha estat un gran repte”.

La segona part del llibre, gairebé a punt

Lorente està enllestint les il·lustracions de la segona part de ‘Mujercitas’ que sortirà publicada, també per Edelvives, durant aquest any 2023. Segons l’il·lustrador, l’objectiu és no desconnectar i dibuixar-ho tot de manera seguida abans de passar a altres projectes. Uns altres projectes que, adverteix, seran molt diferents al que ha fet fins ara i han de servir per donar un gir a la seva obra.

‘Little woman’, el clàssic de Louisa May Alcott

Louisa May Alcott va publicar ‘Donetes’ l’any 1868 i va ser un èxit. Posteriorment, la pel·lícula de Mervyn LeRoy el 1949, així com la resta d’adaptacions que s’han fet amb els anys han contribuït a convertir la història en un referent d’àmbit mundial. El llibre explica les aventures de quatre germanes que busquen el seu lloc al món mentre el seu pare lluita a la guerra de Secessió americana.