Casa Vicens menjador

La gaudiniana Casa Vicens, situada al carrer de les Carolines, a la Vila de Gràcia, estarà tancada al públic fins al 18 de gener per fer tasques de conservació del menjador, sanejar el jardí i fer una neteja profunda de les instal·lacions. Els treballs van començar el 9 de gener i s’allargaran 10 dies.

Actuació per protegir les obres del menjador

Precisament, a l’espai del menjador hi ha una col·lecció de 32 pintures que el promotor de la casa, Manel Vicens Montaner, tenia en propietat i que són de l’autor Francesc Torrescassana i Sellarès. Durant les tasques s’han desmuntat aquestes pintures a l’oli per fer els treballs. Segons la direcció de la casa, les obres “es troben exposades a diversos danys”. Per això, s’ha prioritzat l’actuació en aquest conjunt pictòric per evitar que es degradin. En un comunicat afirmen que “s’estan protegint els reversos dels llençols amb planxes de policarbonat alveolar i translúcid que permetrà reforçar la part posterior dels quadres”.

Segons expliquen des de la Casa Vicens, a més d’aquestes intervencions, el quadre més gran que presideix el menjador —on es mostra una escena de pesca— necessitarà una intervenció especial, “ja que és necessari tensar el llenç i això obliga a desmuntar la tela del bastidor”.

Obra de Francesc Torrescassana

Cada any es tanca uns dies per fer tasques de restauració

La obra primerenca d’Antoni Gaudí es tanca cada any uns dies al gener per restaurar en profunditat alguna de les estances de la casa. En aquesta ocasió la intervenció més prioritària ha estat la conservació preventiva de la col·lecció d’obres de Torrescassana amb l’objectiu, diu Emili Masferrer, director de la Casa Vicens, “de deixar en les millors condicions possibles aquest Patrimoni Mundial de la Unesco a les futures generacions”.