rua carnaval poble-sec 2024

Si aquest Carnaval 2024 t’enxampa sense idees per preparar-te una disfressa, no pateixis perquè amb una simple perruca ben triada pots unir-te a alguna de les rues que es faran a la ciutat. Hi ha personalitats que han fet dels cabells el seu emblema i te’n proposem tres per, gairebé amb la perruca i prou, tenir la disfressa feta:


Raffaella Carrà

La mitja melena rossa oxigenada de l’artista italiana va convertir-se en una icona per si mateixa. Ella realment tenia els cabells morenos i arrissats, però va triar aquest pentinat i no se la va canviar mai a la vida, i va ser tot un encert perquè es va convertir en part de la seva identitat.

Cruella de Vil

Fa temps, l’actriu Emma Stone la va reinterpretar en un ‘”remake” de la història d’aquesta dolenta dolentíssima de pel·lícula. Cruella de Vil i els seus cabells de dos colors són ràpidament identificables tot i que altres personalitats, com la cantant Mónica Naranjo, van fer-ne versions també molt característiques.

Marge Simpson

La matriarca de la família més longeva de la televisió té els cabells d’una forma i colors massa singulars com perquè posar-se la seva perruca faci pensar la gent instantàniament de què vas disfressada de Marge Simpson. Sembla que un dia l’aspiradora li va xuclar la melena i, de l’ensurt, ja li va quedar així.

Si tens previst disfressar-te en grup, també pots fer fàcil les disfresses de la resta de membres de la família Simpson perquè tots tenen estilismes capil·lars característics.

Gent famosa que duu perruca… i no ho diries

La reina del rock assegura que es fa ella mateixa les perruques amb cabells africans! És difícil imaginar-se Tina Turner tota entretinguda filant cabells un per un. Treballant-hi a temps complet, una perruca de cabell natural pot trigar a fer-se sis o set setmanes, segons Alexis Continente, el perruquer de Hollywood però nascut a Sant Boi de Llobregat (Barcelona).

Tina Turner i la seva famosa perruca

L’artista Andy Warhol duia perruques des dels anys 60, quan va començar a clarejar-li el cap. Va decidir-se pels postissos i, de retruc, va fer-se una imatge icònica. A la casa de subhastes Christie’s fa 15 anys van subhastar una de les perruques de Warhol per més de 8.500 euros.

Andy Warhol

Una altra personalitat que ha dut, i en aquest cas, patit, la perruca ha estat el gran tenista André Agassi. A l’autobiografia ‘Open’ confessa que a la final de Roland Garros del 1990 estava més preocupat perquè no se li escorregués la perruca que per guanyar i, que en començar, va resar no per fer-ho bé sinó perquè el món sencer no descobrís, en un revés impetuós, que aquell noi rebel i lleoní era, en veritat, totalment calb.

I, sí, Agassi va perdre el partit contra l’equatorià Andrés Gómez, únic cop a la història que ha guanyat aquest torneig un tenista de l’Equador. 

André Agassi a la final del Roland Garros del 1990

D’on provenen les perruques ?

Històricament, les perruques més estrambòtiques que s’han dut mai són els “pouf aux sentiments“. Just abans de la Revolució Francesa (1789), les desigualtats es van accentuar i els rics volien ostentar més que mai amb noses luxoses com aquests autèntics gratacels pilosos.

Hi havia molts estils, però el més fascinant entre els fascinants era el “pouf aux sentiments”, un pentinat que servia per fer d’aparador del que li passava a la portadora: si era vídua, soltera, estava contenta per una batalla naval… eren autèntiques exposicions universals dels sentiments, i les estampes satíriques de l’època n’anaven plenes.

Era una extravagància de dones riques tan passada de voltes que Montesquieu va dir que per estar ben fet, en un “pouf aux sentiments” el rostre quedava just al centre d’una figura que era el cos i d’una altra de proporcions equivalents que era la perruca: uns gratacels pilosos, aparadors de sentiments.

Una mostra de com de pomposos podien ser els pentinats “pouf aux sentiments”