Primera restauració integral de l’escultura ‘L’estel ferit‘ a la platja de Sant Miquel, a la Barceloneta. L’escultura, que ha canviat de color amb el pas del temps, està envoltada de bastides per fer-ne un manteniment a fons. Segons ha pogut saber betevé, fins a aquest divendres s’hi està aplicant una tècnica amb sorra a pressió per tal de retirar l’òxid i les parts fetes malbé.

Un cop recuperat el ferro base d’aquesta peça, una altra empresa hi aplicarà, la setmana vinent, un activador d’òxid que li torni el seu aspecte de ferro rovellat. També s’hi impregnarà un tractament perquè l’escultura mantingui el color al llarg del temps.

Una escultura en mal estat per l’exposició al mar

Segons han informat fonts del districte de Ciutat Vella a betevé, l’escultura es rehabilita perquè està en mal estat per l’exposició al mar. L’espai s’ha tancat per seguretat de treballadors i vianants. La intervenció va començar a l’interior de l’escultura al desembre i ara s’actua en la part exterior per restaurar la pell d’acer.

‘L’estel ferit’, una icona de la Barceloneta

‘L’estel ferit’ és una icona de la Barceloneta. Obra de l’alemanya Rebecca Hom, data del 1992, en plena transformació del barri per als Jocs Olímpics. La peça ret homenatge a les guinguetes que fins aleshores ocupaven la primera línia de mar del barri i que van ser enderrocades durant la Barcelona preolímpica.

Aspecte de la bastida que envolta l’escultura ‘L’estel ferit’, a la Barceloneta

L’escultura també és coneguda com els cubs perquè la componen quatre grans hexaedres d’acer que s’apilen de forma desendreçada. Cada bloc té uns finestrals de vidre.