En un mes d’agost caracteritzat per la baixa activitat teatral a la ciutat, el teatre El Maldà estrena una de les primeres apostes de la temporada. Es tracta de ‘Peter Pan’, l’última proposta de l’agrupació teatral colomenca L’Excèntrica

. Sota la direcció de Juanjo Marín, la companyia presenta una de les històries més emblemàtiques del teatre infantil: la del nen que no vol créixer.

L’obra es presenta al teatre de les Galeries Maldà en una funció diària (20.30 h) de dilluns a divendres i hi serà cinc setmanes, des del 5 d’agost fins al 6 de setembre 

Desmarcant-se de Disney

La companyia teatral defensa que la proposta a El Maldà no és una versió nova de l’obra clàssica de ‘Peter Pan’. Marín assegura que es tracta d’una mostra que pretén “ser fidel amb el text originari de l’any 1904, que va presentar-se a Londres en una gran producció teatral”. En aquesta línia, el director ha volgut desmarcar-se de les interpretacions posteriors que s’han fet de l’obra de J. M. Barrie, com la de Disney.

“Fins ara, la majoria d’obres de teatre han estat més influïdes per la mostra audiovisual, la pel·lícula, que no pas per l’obra de teatre original”, assegura. “La nostra intenció era fer un pas endavant i saltar per sobre de Disney per poder recuperar la teatralitat del text original, que és superinteressant i m’ha acompanyat durant molts anys de la meva vida”.

El Maldà, font d’inspiració

Des de l’inici de concebre l’obra, un dels grans reptes ha estat adaptar una producció tan gran com la del segle XX a Anglaterra a una producció molt més reduïda. En aquest sentit, una de les particularitats de la producció és que té exclusivament la participació de tres actors: Mireia Piferrer, Clara Moraleda i David Anguera Martínezaquest últim substituït per Dídac Flores en algunes funcions. Es tracta d’un fet singular si tenim en compte que l’obra original del dramaturg britànic parteix d’una narració amb molts més personatges.

En la mateixa línia, l’obra ha estat plenament concebuda per a un espai petit. De fet, Marín confessa que “el text està fet i pensat pam a pam a El Maldà. Quan vaig escriure la dramatúrgia ho vaig fer amb aquest espai com a referència al cap”.

Tot i l’estrena a El Maldà i la importància d’aquest teatre en la proposta de L’Excèntrica, la companyia no descarta portar l’obra a altres espais petits de la ciutat en el futur.