‘Tàndem’ és el pòdcast de betevé i Tàndem, que visibilitza un gènere poc valorat, la literatura infantil i juvenil, i promou la lectura entre els més joves. És també un punt de trobada per al professorat, els professionals de la LIJ i els llibreters. A càrrec de Marina Llompart i Guillem Fargas.

A continuació, pots trobar tots els pòdcasts de ‘Tàndem’, disponibles al web, a l’app i a les principals plataformes de pòdcast:

#01 | ‘La brúixola del mediador’

La necessitat d’un mapa de recursos del mediador que serveixi per fixar els organismes i trobar-hi les veus de referència del sector. Amb Marta Roig, secretària del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

#02 | ‘La prestatgeria: por i misteri’

El Guillem i la Marina seleccionen de la seva prestatgeria llibres de por i misteri, un gènere que sovint es troba més a les prestatgeries de lectura dels llibres per a adults que no pas a la secció de literatura infantil i juvenil.

#03 | ‘Tot comença a casa’

“La lectura a l’edat infantil no ha de ser una activitat individual, sinó una activitat col·lectiva”. Amb Joan Portell, doctor en didàctica de la llengua i literatura.

#04 | ‘Com llegim a secundària?’

“Les lectures obligatòries s’haurien de substituir per espais de lectura compartida o guiada”. Amb Mireia Manresa, doctora en didàctica de llengua i literatura.

#05 | ‘Llibres ‘disfressats’ per Carnestoltes’

La Marina Llompart i el Guillem Fargas es dediquen a omplir la prestatgeria de llibres de literatura infantil i juvenil especialment pensats per a Carnestoltes.

#06 | ‘2 anys de ‘Tàndem”

Episodi “revival” per celebrar els dos anys del pòdcast de literatura infantil i juvenil i mediació literària presentat per Marina Llompart i Guillem Fargas.

#07 | ‘El teatre: la branca oblidada de la literatura infantil i juvenil’

“En els cursos de literatura, la narrativa és la reina, la poesia treu el cap, però el teatre hi apareix molt poc”. Amb Ana Díaz-Plaja, experta en didàctica de la llengua i la literatura.

#08 | ‘Conversa literària i clubs de lectura’

“Els clubs de lectura són tan necessaris com els equips de futbol per als infants”. Amb Marc Alabart, mediador literari.

#09 | ‘El desconegut món de la ficció digital infantil i juvenil’

“La ficció digital és un terme “paraigua” que inclou els videojocs, tot i que tot i que del “tetris” a un joc narratiu hi hagi molta distància”. Amb Lucas Ramada, llicenciat en filologia hispànica i doctor en didàctica de la llengua i la literatura.

#10 | ‘Quins són els millors llibres de literatura infantil i juvenil per Sant Jordi?’

No sabeu quin llibre comprar per Sant Jordi que atrapi els nens i joves i els engresqui a llegir? El pòdcast de literatura infantil i juvenil, ‘Tàndem’, fa una selecció dels 30 millors títols d’aquest 2022 entre les principals novetats i clàssics del gènere LIJ. N’hi ha per triar i remenar, entre àlbum il·lustrat, llibres de coneixements, narrativa infantil i juvenil i còmic.

#11 La lectura d’àlbum o la recerca d’indicis

‘Tàndem’ entrevista l’Anna Juan, docent i investigadora en el camp de la literatura infantil, la didàctica de la literatura i l’educació literària. 

# 12 ‘La sobretaula’: l’ofici de traduir

Tertúlia sobre la importància de la feina dels traductors i traductores de casa nostra

# 13 L’efecte Montreuil

‘Tàndem’ viatja al Saló del llibre i la premsa infantil i juvenil que es celebra cada any a Montreuil, París

# 14 ‘La sobretaula’: Astrid Lindgren

Tertúlia sobre una de les figures capitals de la LIJ, Astrid Lindgren, la creadora del personatge de Pippi Langstrum

# 15 Al taller de Babulinka

Conversa amb Mar González, l’editora de Babulinka Books

# 16 És possible explicar la guerra a través de la literatura infantil i juvenil?

Conversa amb Ana Garralón, crítica literària, sobre el perill de simplificar un fenomen un conflicte armat

# 17 Dins el cau de La Topera

Entrevista Carles Manrique, el creador de l’editorial La Topera , nascuda amb la voluntat de donar a conèixer nous autors per així ampliar el món de la narrativa infantil i juvenil. 

# 18 ‘Capità Lluc’: Premi Folch i Torres 2021

Entrevista a Carles Sala i Vila, autor de ‘Capità Lluc’, guanyador enguany del Premi Folch i Torres

# 19 La Petita es fa gran

La llibreria La Petita del Poblenou celebra 10 anys al barri

# 20 El poder de les revistes infantils

‘El Tatano’, ‘Petit Sàpiens’, ‘Cocoter’ i ‘Namaka’, quatre revistes infantils que promouen la lectura entre els més petits

# 21 25 anys de la saga ‘Harry Potter’

‘Tàndem’ celebra l’aniversari de la publicació del primer llibre de la saga ‘Harry Potter’ a la llibreria La Carbonera, que cada any organitza la Harry Potter Night

# 22 Uns premis diferents: Atrapallibres i Protagonista Jove

Un certamen literari en què els infants i joves lectors són el jurat que decideix quines són les millors obres de literatura infantil i juvenil publicades en català l’any anterior. 

Descarrega’t l’aplicació de betevé