llama fest 2024 barcelona

El Festival de Comèdia Alternativa de Barcelona, La Llama Fest 2024, arriba a la cinquena edició del 14 al 17 de març del 2024 i enguany estrena dos espais, les Cotxeres de Sants i La Lleialtat Santsenca. S’han programat més de 50 activitats repartides en cinc escenaris simultanis.

La Llama Fest, impulsat per la llibreria La Llama Store i un col·lectiu d’aficionats a la comèdia, va convertir-se el 2022 en el primer festival de comèdia amb polsera, creat a l’estil dels grans esdeveniments musicals però amb voluntat d’esdevenir una cita popular important que impregni d’humor la ciutat. La Llama Fest dona veu i espai a les propostes emergents de la comèdia barcelonina i acull formats que “no tenen cabuda als teatres comercials, a la televisió i a la ràdio, o que proposen formes de fer comèdia més sofisticades, més rares, més avantguardistes o literàries”, segons explica Kike García de la Riva, codirector artístic del festival juntament amb Abigail Enrech.

L’esdeveniment reunirà un centenar d’artistes i s’esperen milers d’espectadors al voltant d’espectacles, xerrades, pòdcasts, cinema, exposicions, “open mics” de stand-up, música i una fira de fanzins i autoedició. Hi haurà activitats gratuïtes i algunes seran de pagament.

Dies forts de La Llama Fest 2024: divendres i dissabte

Els plats forts del festival seran divendres i dissabte quan es tanquin les jornades amb espectacles protagonitzats pels còmics que han marcat l’escena de la comèdia alternativa dels últims anys. Divendres tancarà els espectacles el còmic Xavi Daura. També hi participaran Yunez Chaib, La Prados, Ana López, Godai Garcia i Arnau Garcia. Les entrades costen 22 euros.

De cara a dissabte, hi haurà l’humorista de La Ruina, Ignasi Taltavull que tancarà el festival. L’acompanyaran Adri Romeo, Raquel Hervás, Carmen Romero, Andrés Fajngold i Iggy Rubin. Les entrades també costen el mateix, 22 euros.

Còmics emergents, exposicions i butlletí informatiu d”El Mundo Today’

A banda, s’han programat activitats gratuïtes com la xerrada “In conversation“, una trobada entre dos creadors de diferents disciplines, com l’humorista Álvaro Carmona i el creatiu Javier Jaen. També es pot visitar l’exposició d’il·lustracions de Flavita Banana “Vinyetes rebutjades“, a La Lleialtat Santsenca tot el mes de març.

Una altra proposta és un butlletí informatiu pel 15è aniversari del diari satíric de referència ‘El Mundo Today’ (dissabte 16 a les a les 12.30 h). Presentaran els 150 titulars més representatius. També s’ha programat l’“Open mic” de Nous Talents de la Comèdia & Monólogomatón. Aquí es podran veure 10 còmics emergents que provaran els seus textos amb el públic del festival. A banda, hi haurà un fotomaton de monòlegs en què els còmics es podran gravar durant cinc minuts i després es penjarà a les xarxes socials del festival.