actriu Montse Miralles

(ACN) L’actriu Montse Miralles ha mort als 67 anys. Figura destacada del doblatge en català, va ser la veu de Pamela Barnes a ‘Dallas’, d’Ingrid Bergman a ‘Casablanca’ i de Marilyn Monroe a ‘Ningú no és perfecte’ i també va posar veu a actrius com Kim Bassinger, Barbara Streisand, Madonna, Helent Hunt, Andrea Ferreol i Ava Gardner.

Miralles també va treballar com a actriu en diverses sèries com ‘Porca misèria’, ‘Polseres vermelles’, ‘Com si fos ahir’, ‘Ventdelplà’, ‘Cuéntame cómo pasó’ i ‘Heredarás la tierra’ i, també, va pujar als escenaris amb muntatges com ‘El ventall de lady Windermeer’, al TNC; ‘Insults al públic’, al Romea, i ‘Testimoni de càrrec’, al Teatre del Raval.

Directora de doblatge i diversos espectacles

Miralles també era coneguda per haver dirigit diversos doblatges de pel·lícules i també espectacles. Va ser directora de doblatge, per exemple, a ‘Pa negre’, ‘Allò que el vent s’endugué’, ‘El Padrí I’, ‘El Padrí II’, ‘Casablanca’, ‘El somni etern’, ‘Set núvies per a set germans’, ‘Rèquiem per un camperol’, ‘Susana’ o ‘Lolita’.

Al llarg d’aquest dijous, diverses entitats relacionades amb el món del cinema i també personalitats de la cultura i la política han mostrat el seu condol per la mort de Miralles.