Inaugurada al CCCB la setena edició del Brain Film Fest, que enguany creix amb una secció oficial competitiva, que ja no és de curtmetratges. “Fem un salt amb vuit llargmetratges a competició, a més dels que estan fora, entre els quals algunes de les pel·lícules catalanes més premiades del moment com són ‘Creatura’, ‘20.000 especies de abejas’ i ‘Mentre siguis tu. L’aquí i l’ara de Carme Elias'”, explica Albert Solé, el director artístic del BFF.

Carme Elias, qui en l’edició de fa dos anys va anunciar públicament que patia Alzheimer, ha tornat convidada a la sessió inaugural per lliurar el Premi Especial Brain Film Fest a Maite Alberdi. La xilena, directora del documental que s’ha projectat, ‘La memoria infinita’, ha enviat un missatge en directe des de Los Angeles, ja que el documental estava nominat als Oscar.

Les edats del cervell

Tant el documental d’Alberdi com el que protagonitza Carme Elias, de Claudia Pinto, aborden el tema de l’Alzheimer en un certamen que posa l’accent en les edats del cervell, per bé que els temes, com sempre, són molt diversos: identitat de gènere, traumes sexuals, trastorns nutricionals, intel·ligència artificial…

A més dels vuit llargmetratges a competició, n’hi ha nou fora d’ella i 22 curtmetratges, tots en secció competitiva. El certamen té lloc íntegrament al CCCB, on algunes de les experiències fílmiques s’acompanyen, com és costum, amb taules rodones, tallers i estudis de cas.