david walliams prego sant jordi 2024
Foto cedida a l'ACN per Simon Emmett

La diada de Sant Jordi 2024 s’acosta i com ja és habitual la jornada prèvia a Barcelona es farà el pregó de la Lectura, que dona el tret de sortida institucional al dia del llibre i la rosa. Ara bé, en aquesta ocasió i per primera vegada, l’escenari no serà el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. En inici anava a ser-ho la multipremiada Biblioteca Gabriel García Márquez, però finalment es farà al Born Centre de Cultura i Memòria per qüestions d’aforament, segons ha informat el consistori. L’encarregat de fer el pregó de Sant Jordi serà l’escriptor londinenc David Walliams i l’acte es farà el 22 d’abril a les 18 hores.

“El Roald Dahl del segle XXI”

El també actor David Walliams és un dels autors de literatura infantil més rellevants de la història recent. De fet, la premsa britànica l’ha batejat com el Roald Dahl del segle XXI. Les xifres avalen aquest èxit amb més de 56 milions d’exemplars venuts a tot el món i traduccions a més de 50 idiomes.

L’any 2013 va publicar el seu llibre de debut, ‘La increïble historia de… les hamburgueses de rata’, el primer d’una llarga sèrie d’èxits. Entre els seus títols més coneguts destaquen ‘L’àvia gàngster’, ‘Los peores niños del mundo’ i ‘Un elefante un pelín inoportuno’.

L’endemà del pregó de Walliams, la diada començarà amb el tradicional Esmorzar de Sant Jordi al Palau de la Virreina. En aquesta ocasió, la salutació literària correspondrà a la traductora literària i audiovisual Marta Pera Cucurull, Premi Ciutat de Barcelona 2023 per la traducció de l’anglès al català d”Orlando’, de Virgina Woolf.

Els diàlegs amb autors de les biblioteques

Un any més, la xarxa de biblioteques ofereix un espai de trobada entre autors i lectors amb els “Diàlegs de Sant Jordi“. Aquestes xerrades es faran a les biblioteques Jaume Fuster, Gabriel García Márquez, Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles i Francesca Bonnemaison, del 15 al 23 d’abril.