patinet elèctric Gran Via

S’ha de parar atenció per veure’l. La càmera d’un cotxe que circula per l’interior d’un túnel a la Gran Via, a l’altura de la plaça d’Espanya, ha filmat una persona que va en patinet elèctric i contra direcció. L’individu -aparentment un jove- apareix al principi del vídeo, que passa de forma fugaç a la dreta del vehicle que el grava.

Un usuari de Twitter anomenat @GUBindignat, que denuncia infraccions de seguretat, ha difós les imatges. La gravació, que va ser enregistrada divendres passat, no és prou nítida, i pot dificultar la identificació de l’infractor. Fins i tot, en el vídeo s’observa com un altre vehicle -un autocar- fa una maniobra per intentar no xocar amb el patinet.

La Guàrdia Urbana comprova que siguin reals

La Guàrdia Urbana està revisant les imatges per determinar que siguin verídiques i en aquest cas obrir una investigació. L’ordenança de vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics, poden circular pels carrils bici, els carrers de plataforma única i els parcs. Si poden anar a més de 20 km/h, també per les calçades limitades a 30. Per tant, el conductor va cometre una doble infracció: anar en sentit contrari i circular per una via on té prohibit fer-ho.

Un cas similar, el de la Diagonal

El novembre passat un taxista va filmar dues persones circulant en patinet elèctric per l’avinguda Diagonal a uns 70 quilòmetres per hora. Al cap d’unes hores ja s’havia identificat l’infractor i també es va saber que havia robat el patinet. Finalment, la Guàrdia Urbana li va interposar una doble sanció de 1.000 euros: una per circular a gran velocitat per la calçada i l’altra per portar un acompanyant a sobre del patinet.