Cotxes de la Guàrdia Urbana

El sistema automàtic de reconeixement de plaques de matrícula instal·lat en una dotzena dels nous cotxes híbrids de la Guàrdia Urbana des del mes de juny ja ha tingut resultats. En sis mesos, el cos barceloní ha localitzat 1.449 vehicles denunciats per robatori, 221 d’embargats i 617 que circulaven il·legalment, tot i tenir una ordre de precintament.

Cotxe de la Guàrdia Urbana

Es tracta d’un sistema informàtic que està connectat a dos lectors, situats al pont de llums del vehicle del capó, i que permet detectar 80 vehicles cada minut. Funciona de nit i de dia i és capaç de llegir caràcters alfanumèrics, tant si els vehicles estan aturats com si estan circulant. La introducció d’aquesta millora permet als agents estalviar temps: ja no han d’aturar el vehicle i fer consultes a la base de dades per revisar si es tracta d’un cotxe robat. De fet, durant aquest mig any s’han pogut llegir les matrícules de 695.000 vehicles de manera completament automatizada.

La nova flota de vehicles híbrids també incorpora un desfibril·lador i un equip per aturar les hemorràgies, amb l’objectiu d’oferir atenció sanitària a les víctimes. Alguns també han introduït una mampara per als detinguts, amb càmera de videovigilància.