Centenars de vehicles de lloguer amb conductors ocupen quatre carrils de circulació de la Diagonal, dos per sentit. Es concentren des de primera hora d’aquest dilluns des de la plaça de Francesc Macià i fins a Pius XII. Un d’aquests carrils és el destinat a la circulació dels autobusos. En tot moment es mantenen lliures els carrils centrals i els laterals de la via.

La mobilització és tranquil·la, tot i que en alguns moments criden consignes a favor del seu col·lectiu com ara “ells llancen pedres, nosaltres donem aigua”, en referència als taxistes en vaga indefinida.

Els conductors de VTC han començat l’aturada contra les agressions que han patit i també contra les limitacions que vol posar el govern als vehicles amb conductor. La mobilització vol donar visibilitat al col·lectiu. Els manifestants han explicat a betevé que passaran la primera nit ocupant la Diagonal i que, de fet, mantindran la mobilització de forma indefinida.

Protesta treballadors VTC Diagonal

Els conductors de VTC no descarten endurir les protestes

L’aturada de conductors de VTC a la Diagonal l’han organitzat els mateixos treballadors, sense que la patronal del sector la comparteixi. Un dels participants de l’aturada i portaveu de les VTC, Xavi Fernández, ha explicat a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, que si no surt bé la reunió que representants del sector tenen aquest dilluns amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, miraran si segueixen a la Diagonal, si tallen més carrils o si es mobilitzen a “punts més estratègics“. “Volem fer el major soroll possible” ha dit Fenández, mantenint, però, una actitud pacífica.

Els conductors temen que els taxistes vulguin desplaçar-se fins a la Diagonal, on mantenen ocupats quatre carrils amb els vehicles VTC. Esther Blanch, conductora de Cabify, explica que si això passa, mantindran una actitud pacífica. “L’idea és fer la fila al costat dels nostres cotxes, d’esquena a ells i en silenci total, les coses no es fan així”, ha dit.

Un altre dels conductors de VTC que s’han sumat a l’aturada de la Diagonal, Armand Baquero, critica que la Generalitat no els estigui donant veu. Assegura que se senten enganyats i que les reunions que ha convocat la Generalitat són “una presa de pèl” perquè ja ho tenen tot decidit.

A banda de complicar la circulació, en especial en les hores punta, la protesta està afectant les línies 6, 7, 33, 34, 63 i 67 del bus, que no paren en el tram ocupat en sentit Llobregat.

https://twitter.com/TMBinfo/status/1087232645573083137