Tot i que aquest diumenge hi hagut menys vehicles, els taxistes han mantingut el tall del carril central d’aquesta via, entre Entença i la plaça de Tetuan. Ho van decidir dissabte per àmplia majoria, després d’haver votat en assemblea mantenir la vaga indefinida. Adverteixen que si el govern no mou fitxa i fa una proposta substancialment diferent, els conductors tampoc no es mouran de lloc, com a mínim, fins dimarts, quan està previst que es tornin a reunir amb les administracions. I confien que l’aturada s’estengui a altres ciutats catalanes. Precisament, aquest diumenge al matí hi han anat companys de ciutats com Terrassa o Sabadell.

La Generalitat va obrir la porta a ampliar el temps de precontractació de vehicles de turisme amb conductor (VTC), ara fixat en 15 minuts, en funció de criteris territorials i ambientals. Malgrat el gest del govern català, els taxistes demanen que a la capital catalana aquest temps s’elevi a un mínim de sis hores per evitar, diuen, que aquest nou model de transport erradiqui el taxi.

Taxis del Vallès

Caminada de 100 taxistes per la Diagonal

Una comitiva de 100 taxistes ha fet una caminada per l’avinguda Diagonal, en direcció al Camp Nou, per fer sentir les seves reivindicacions. La Guàrdia Urbana ha hagut de desviar el trànsit a l’altura del carrer de Casanova per aquesta manifestació improvisada. Les futures accions que faran és un dels punts principals que es tractarà a l’assemblea d’aquest diumenge, que es farà a les 20.30 h a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer de Casp.

Vaga de taxis a la Gran Via

Els VTC marxen de l’avinguda Diagonal

Una altra de les imatges de dissabte va ser centenars de vehicles VTC ocupant l’avinguda Diagonal, molt a prop del Departament de Territori i Sostenibilitat. Tot i que van assegurar que s’hi mantindrien de manera indefinida perquè no estan d’acord amb el que proposa la Generalitat, aquest diumenge la calçada ja és lliure de cotxes.

Segons Cabify, han demanat als seus treballadors que marxin com a gest de confiança després que Territori els hagi convocat a una reunió aquest dilluns, 21 de gener. Serà a les 10.30 h amb representants dels VTC a la seu de la conselleria. Precisament, les empreses de VTC reclamaven aquesta trobada, ja que el decret que està en qüestió afecta el sector directament.

Des de Cabify recorden que l’ocupació de l’avinguda Diagonal també era en rebuig dels atacs violents a alguns vehicles de VTC divendres durant les protestes dels taxistes. Un episodi que va acabar amb set detinguts, cinc dels quals ja estan en llibertat amb càrrecs i pendents de judici i els altres dos han quedat en llibertat. A més, diuen que és una mostra de la flota que tenen, que també pot paralitzar la ciutat si s’ho proposen.