Els taxistes es mantenen ferms amb la vaga, tot i l’oferta del govern, i malgrat que el clima els ho fa més complicat. Reiteren que ocupar la Gran Via és l’única manera de lluitar per millorar la seva situació i, fins i tot, es plantegen endurir les accions de protesta.

Mantes i roba d’abric per fer front al fred

Alguns ja tenen l’experiència de l’estiu i han vingut preparats per fer l’espera més suportable. Van equipats amb taules, pel·lícules i, sobretot, mantes i roba d’abric. Els taxistes expliquen que el fred es fa notar. El Jordi fa tres dies que dorm al taxi: “Es fa dur amb el temps que hi ha. Avui plovent, el fred… però ens anem espavilant, menjant, bevent alguna cosa calenta, tenim mantes, jaquetes i s’ha d’aguantar. No ens podem rendir ara”.

Una opció per escalfar-se és refugiar-se en algun bar. Per això, els establiments de la zona reconeixen que han augmentat els beneficis des que ha començat la vaga de taxistes.

Adverteixen que perden més diners que durant la vaga de l’estiu

A més de les inclemències el temps, els taxistes concentrats a la Gran Via lamenten que estan perdent diners i que se’ls farà molt difícil arribar a final de mes. Expliquen que a l’hivern hi ha menys turisme que a l’estiu, per tant, els dies que no treballen costen més de recuperar. Però afirmen que és l’única opció que tenen. El Manuel està disposat a mantenir la vaga: “Perdre diners diàriament a perdre’ls ara de cop ens és igual. És millor perdre ara el que faci falta i després estar tranquils”.

Denuncien danys als vehicles durant la nit

Molts estan preparats per tornar a passar la nit a l’interior del seu vehicle. Tot i això, alguns taxistes han denunciat que durant la nit i matinada d’aquest diumenge, diverses persones que no han identificat han trencat retrovisors i han punxat rodes dels cotxes.