La Generalitat i els representants dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) s’han reunit per primera vegada aquest dilluns per abordar el decret que ha de regular aquest nou model de transport, que no agrada al sector del taxi.

Després de la trobada, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha reconegut que les posicions entre els taxistes i les empreses de VTC estan molt allunyades, però ha assegurat que dimarts es tornarà a reunir amb els sindicats del taxi, malgrat que no han aixecat l’ocupació a la Gran Via de les Corts Catalanes.

“No estem per legislar en contra de ningú, sinó a favor dels ciutadans”

Per la seva banda, els representants dels vehicles de lloguer amb conductor s’han mostrat satisfets d’haver-se reunit amb el Departament de Territori i Sostenibilitat. De fet, van reclamar aquesta trobada amb una ocupació a l’avinguda Diagonal, que han repetit aquest dilluns, ja que són la part directament afectada amb l’aplicació de la normativa.

El decret impulsat per la Generalitat obligaria a precontractar un servei VTC amb, com a mínim, 15 minuts d’antelació. D’una banda, els taxistes demanen que aquesta precontractació sigui d’hores, mentre que les empreses de vehicle de lloguer amb conductor, com Uber i Cabify, asseguren que implicarà l’eliminació del seu servei.

Per tot plegat, des de Cabify, Marta Plana ha demanat que les properes reunions siguin a tres bandes perquè el sector del taxi i VTC puguin negociar directament.

“El que volem és ser part implicades i actives en la negociació d’un decret que ens afectarà”

A banda de la reunió amb les empreses de VTC, el conseller Calvet també s’ha reunit actors del sector socioeconòmic, que s’han mostrat preocupats, i amb representants de l’Autoritat de Transports Metropolitans, metro, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Renfe i autobusos per intentar que l’ocupació de la via pública dels taxistes afecti tan poc com sigui possible als ciutadans.

De moment, però, només s’ha reforçat el transport per arribar a l’aeroport i el servei nocturn.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”El trànsit a Barcelona, complicat per la vaga de taxis: incidències i consells” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/transit-barcelona-vaga-taxis-incidencies/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]