assemblea taxistes diumenge

Els taxistes s’han reunit en assemblea aquest diumenge al vespre per decidir més accions de protesta per a dilluns. El portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez, ha començat la trobada citant els seus companys a les 9.30 h a la plaça de Catalunya amb les armilles grogues posades però no ha volgut concretar davant dels mitjans de comunicació quines mobilitzacions faran.

Alguns taxistes han proposat bloquejar les entrades i sortides de Barcelona mentre que altres han manifestat la intenció de fer una protesta pacífica. En un comunicat previ a l’assemblea, Elite Taxi ja ha advertit que la “tensió anirà en augment” i que, molt probablement, es començaran a veure situacions, escenaris i accions que “s’escapen del nostre control”. El sindicat tampoc no ha descartat “que es produeixin accions diferents per tota la ciutat i al mateix preu”.

Des de divendres, el sector està de vaga indefinida per protestar contra el decret que regula els vehicles de lloguer amb conductor (VTC). La Generalitat fixa a la normativa que s’ha de precontractar el servei amb un temps mínim de 15 minuts, però els taxistes demanen que sigui de sis hores per no fer perillar la seva feina.

Pressió al Departament d’Economia

Durant l’assemblea, han assenyalat a la conselleria d’Economia com a única responsable de la situació que s’està vivint, ja que cap representant del departament no s’ha volgut reunir amb el sector, a diferència de Territori i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

D’altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha dit que les negociacions tornen a estar al punt inicial després que la vaga indefinida no s’ha desconvocat, malgrat que era una condició del govern català per obrir ampliar el temps de contractació dels VTC.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Agressions als carrers i diversos detinguts durant la vaga de taxis” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/vaga-taxis-incidents-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Sobre les afectacions a la mobilitat, alguns dels taxistes presents a l’assemblea han defensat que estan lluitant pel seu lloc de feina i “un servei públic per a tothom” que no caigui en mans privades.