El trànsit a Barcelona continua afectat per la vaga de taxis en el seu cinquè dia, que tallen la Gran via de Barcelona ja que tenen els cotxes aparcats al mig de la calçada. Paral·lelament, els conductors de VTC també han estacionat els seus vehicles a Diagonal.

A continuació, actualitzem l’estat del trànsit a Barcelona, amb totes incidències i afectacions:

  • Carrer d’Aragó amb passeig de Gràcia

Per manifestació dels taxistes, que tornen altre cop a concentrar-se al centre de Barcelona per fer sentir la seva protesta.

  • Gran Via, entre Entença i Bailèn

Circulació tallada a la Gran Via entre els carrers d’Entença i Bailèn. Desenes de taxis de Barcelona continuen aparcats a la calçada el quart dia de vaga de taxis indefinida.

  • Diagonal, entre Francesc Macià i Palau Reial

Els conductors de VTC (Cabify i Uber) han estacionat els vehicles en aquest punt també d’entrada a Barcelona i tallen dos carrils de sortida de Barcelona. També es troba afectat un carril d’entrada a Barcelona, entre Palau Reial i Numància i dos carrils de Numància a la plaça de Francesc Macià.

Abans s’han desplaçat al parc de la Ciutadella per protestar davant del Parlament de Catalunya, provocant talls de trànsit a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, i també han afectat el trànsit a la Rambla de Catalunya per protestar davant la conselleria d’Economia.

Autobusos de Barcelona afectats per la vaga de taxis

A banda dels autobusos interurbans, l’Aerobus, que transporta viatgers cap i des de l’aeroport de Barcelona-el Prat, també n’ha quedat afectat. Des que la Gran Via està bloquejada pels taxistes, només efectua una única parada a la plaça d’Espanya. Per arribar fins allà, alguns turistes aposten pels coneguts com a bicitaxi o rickshaw.

Reforç al transport públic per la vaga de taxis

  • Metro de Barcelona, FGC i autobusos

El govern català ha reforçat el transport públic aquest dilluns en resposta a la vaga indefinida de taxistes. No s’han concretat quines mesures s’han pres però han destacat un reforç del metro, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), autobusos i accessos als hospitals per assegurar la mobilitat.