Cues a l'aeroport de Barcelona-El Prat

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ACTUALITZACIÓ: Desconvocada la vaga de vigilants de seguretat de l’aeroport pel MWC” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/desconvocada-vaga-vigilants-seguretat-aeroport/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Els vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat tornen a la vaga. Els treballadors acusen l’empresa adjudicatària del servei, Trablisa, d’incomplir les mesures fixades pel laude d’arbitratge obligatori de l’agost del 2017, després d’una aturada indefinida i de diverses jornades de cues. Per això, han convocat vuit dies de vaga coincidint amb el Mobile World Congress, del 24 de febrer al 3 de març. Segons ha explicat l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, es tracta d’aturades totals, és a dir, de 24 hores.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mobile World Congress 2019: Tota la informació” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat//economia/mobile-world-congress-2019-dates-entrades/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

El laude d’arbitratge forçós es va dictar quan el servei estava en mans d’Eulen, i el comitè de vaga denuncia que amb el canvi d’empresa, al setembre, la situació ha empitjorat. Les seves demandes se centren en 11 punts, entre els quals hi ha, per exemple, la formació de tots els treballadors per poder fer servir els escàners d’equipatge i la rotació de llocs de treball, que denuncien que no s’està fent. Un altre dels punts que afirmen que s’incompleixen són les vacances: asseguren que sempre han pogut fer-ne 15 dies durant l’estiu, però que la nova empresa vol limitar a 10 el total de dies de festa en període estival. També denuncien que no se’ls està abonant el plus de 200 € acordat, entre altres qüestions.

La vaga es va aprovar en una assemblea de treballadors, aquest divendres, a què van assistir 123 persones del total de 470 que treballen a l’aeroport. La decisió es va prendre per unanimitat. De moment, el comitè de vaga ha registrat la convocatòria d’aturada i ha demanat la mediació del Departament de Treball, que ja va intervenir també el 2017.

Desacord en el calendari

Per la seva banda, el Sindicat Professional de Seguretat també acusa l’empresa d’incompliments. Tot i això, els membres d’aquesta agrupació consideren que no és el moment adequat per convocar una vaga, tenint en compte que el 16 de gener hi ha eleccions al comitè d’empresa. Segons han detallat, a partir d’ara els treballadors de seguretat de l’aeroport podran tenir un comitè propi i no dependre del que engloba tots els treballadors de l’empresa adjudicatària, Trablisa.

El comitè de vaga, en canvi, assegura que “no és un tema electoral”. Argumenten que el conflicte anirà més enllà de les eleccions del 16 de gener. En aquest sentit, remarquen que, de moment, ni tan sols els ha citat el Departament de Treball.