Et preguntes com trobar feina a Barcelona el 2019? Hem consultat diversos experts per donar-te alguns consells a l’hora de presentar-te a una oferta de treball.

Són les recomanacions de Yolanda Triviño, presidenta de la comissió de talent i noves professions de Barcelona Digital Talent i fundadora del “hub” d’innovació laboral Valkiria Hub, i Lluís Brañas, expert en Linkedin, gestor de projectes i generador d’oportunitats.

Ens han donat aquests sis consells per trobar feina a Barcelona aquest 2019:

1. No diguis que busques feina

La necessitat genera rebuig. És més útil explicar que estàs disponible a partir d’una data concreta en comptes de dir que estàs a l’atur i que busques feina.

2. Crea la teva “tribu” digital

Participa a esdeveniments, trobades i iniciatives de les empreses que t’interessen. Aprofita els contactes que facis i trasllada’ls al pla digital.

3. Contacta amb els responsables de l’empresa amb una proposta concreta

No tinguis por. Als Estats Units pots contactar directament amb el CEO d’una empresa a través del seu correu de contacte. Si tens una proposta concreta, et rebrà.

4. Fes servir l’enginy

Utilitza la fórmula més enginyosa possible ens els teus missatges i perfil a Linkedin. No generis la necessitat que et respongui la persona amb qui contactis.

5. Si res funciona, aprèn a programar

Si necessites reinventar-te professionalment, fes un curs a una acadèmia de programació (“coding academy”). Hi ha plataformes que et poden formar en un temps de sis mesos.

 6. I no defalleixis

Hi ha un milió de llocs de feina vacants a la Unió Europea.