Els dies assenyalats durant les festes com Nadal, Sant Esteve, Cap d’any o Reis, molts barcelonins fan servir el cotxe per moure’s per la ciutat. Això, sovint, provoca que hi hagi molt pocs espais per aparcar disponibles. En conseqüència, molts conductors estacionen allà on poden i on sovint no està permès.

Aquests dies és habitual veure vehicles a les voreres, els encreuaments, en doble fila o al costat dels contenidors. També als pasos de vianants, carrers sense sortida i zones verdes. “Ha estat força difícil trobar un aparcament. He estat fent voltes, voltes i més voltes” diu un conductor que, finalment, ha pogut estacionar de manera correcta. D’altres reconeixen que ha estat impossible trobar un lloc on deixar el cotxe “fins i tot a sobre de la vorera, perquè els espais on es pot deixar sense perjudicar els vianants estaven tots ocupats“.

Tot i aquesta imatge habitual any rere any, molts barcelonins asseguren que prefereixen aparcar el cotxe més lluny d’on van i fer la resta del trajecte a peu o en transport públic, abans que deixar-lo en una zona no permesa. Pel que fa als vianants, alguns són comprensius i diuen que els cotxes no els molesten perquè es tracta d’un fet puntual.