Els treballadors d’Eulen, l’empresa concessionària del control de seguretat a l’aeroport de Barcelona-El Prat, han registrat aquest dijous al matí al departament de Treball les aturades de 24 hores. Així, la vaga indefinida dels treballadors començarà el dilluns 14 d’agost. Tot i així, Aena ja ha fet el següent pas i ha convocat el comitè de vaga i l’empresa Eulen a dialogar aquest divendres al matí per avançar en les negociacions.

L’assemblea de treballadors d’aquest dimecres va acordar endurir les protestes amb aturades de 24 hores de dilluns a divendres. La petició de vaga s’ha registrat el dia abans que els treballadors comencin la vaga parcial que ja tenien convocada i que es farà en quatre aturades d’una hora (entre les 5,30 h i les 19,30 h) els divendres, diumenges i dilluns. Per a aquesta vaga, la delegació del govern ha decretat uns serveis mínims del 90%, que els treballadors consideren “indignes”.

Per part de l’Ajuntament, l’alcalde accidental, Jaume Collboni, ha demanat a Aena que s’impliqui més per resoldre el conflicte i ha avançat que podria demanar una comissió de seguiment. De fet, coincidint amb el primer dia d’aturades, Aena ha convocat les parts per seure a negociar.

Eulen critica els treballadors per endurir la vaga

L’empresa Eulen ha lamentat aquest dijous en un comunicat que els seus treballadors del control de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-el Prat hagin decidit ampliar la vaga convocada i fer-la indefinida i diària a partir de mitjans de mes. Lamenten que la decisió s’hagi pres, diuen, sense que la plantilla hagi tingut “l’oportunitat de conèixer les proposes de l’empresa”.

Segons Eulen, els representants de l’empresa han acudit a tres reunions convocades pel Departament de Treball amb “la intenció de negociar i oferir propostes”, però asseguren que el comitè de vaga “o no ha comparegut o quan ho ha fet, no ha manifestat cap intenció de negociar”.

A l’escrit, la companyia agraeix la col·laboració de la direcció de relacions laborals per fer seure les dues parts a negociar i dona les gràcies a Aena pel “suport ofert”. Aquest agraïment contrasta amb el posicionament públic d’Aena que sempre ha assegurat que no participa en les negociacions perquè es tracta d’un conflicte entre treballadors i empresa. Per la seva part, els treballadors sempre han demanat la participació d’Aena a les converses.