La parada del Bus del Barri 111, situada al carrer de les Alberes, just davant del funicular de Vallvidrera, és polèmica entre els veïns. Fa 20 anys que l’Associació de Veïns de Vallvidrera demana que es traslladi perquè és perillosa.

Una parada per estrenar a pocs metres

La paradoxa és dona perquè, arran de les queixes, l’Ajuntament va instal·lar una parada nova l’octubre del 2015 a uns metres de la parada actual. Aquesta és més àmplia i segura però TMB argumenta que no la pot fer servir perquè no compleix les condicions tècniques de seguretat i accessibilitat.

Per què la parada és perillosa?

Tot i tractar-se d’un Bus del Barri, aquest transport és utilitzat majoritàriament per turistes que van al cim del Tibidabo. Els veïns alerten que la vorera s’omple de cues de turistes i els vianants no hi poden circular. Com que hi ha molta oferta, l’autobús ha de fer una parada molt llarga mentre recull els usuaris, el trànsit es congestiona i molts vehicles decideixen avançar l’autobús de forma perillosa: contra direcció saltant-se una línia contínua i sense visibilitat, abans d’una corba.

Com solucionar l’arrel del problema?

Segons l’Associació de Veïns de Vallvidrera, aquesta situació és conseqüència del problema de mobilitat que pateix Vallvidrera amb relació als turistes que pugen al cim del Tibidabo. Per això demanen que el funicular del Tibidabo, que actualment costa 7,70 euros (anada i tornada) passi a formar part de la tarifa integrada i sigui el transport principal per arribar al parc d’atraccions i al temple. D’aquesta manera el Bus del Barri 111 i el funicular de Vallvidrera, pensats per ser utilitzats pels veïns, es descongestionarien de turistes, que actualment utilitzen aquesta opció de transport ja que és molt més barat.