(ACN) L’aplicació de l’estat d’alarma pel coronavirus ha fet que el trànsit hagi baixat més de la meitat respecte a un dimecres normal als accessos de l’àrea metropolitana de Barcelona. De sortida s’ha registrat un 51,8 % de descens i, d’entrada, un 54,5 %, segons dades del Servei Català de Trànsit de les 11 hores. A les 6 del matí la reducció era menor, entre el 35,6 i el 36 %.

Reducció desigual a les vies principals

Pel que fa a altres vies principals, han registrat reduccions variables. Així, a l’A-2 a Soses hi ha hagut un descens del trànsit del 22 % en direcció Saragossa, però només del 13 % cap a Barcelona. A l’AP-7, per exemple, s’ha quantificat una disminució del 14,4 % al peatge de la Roca en direcció França, i del 28,8 % cap a Barcelona. Al de Martorell, els percentatges de reducció són del 21,1 % (Tarragona) i del 6,2 % (Barcelona).
Pel que fa a la C-32, registra una reducció del 67,8 % al peatge de Vallcarca (a Sitges) en direcció Tarragona, i del 48 cap a Barcelona. El peatge de Mollet ha quantificat en un 44,1 % la reducció cap a Girona, i del 52,6 % en direcció Barcelona. La disminució al túnel del Cadí ha estat del 44 % en direcció Barcelona i del 27 % cap a Puigcerdà.