El Comitè de Vaga de Trablisa ha qüestionat els serveis mínims del 90 % dictats per la Delegació del Govern espanyol per garantir el funcionament dels controls de seguretat a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat durant la vaga indefinida convocada pels vigilants a partir del 9 d’agost.

L’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha titllat els serveis mínims d'”abusius” perquè amb un 90 % “els treballadors no tenen el mínim dret de vaga tal com marca la Constitució”. Giménez ha afegit que aquests serveis mínims són difícils de complir tenint en compte els treballadors que hi ha de baixa o de vacances.

Aquest dimecres s’ha previst una reunió entre les dues parts, amb la mediació de la Generalitat, en què els treballadors no esperen gaire cosa de la direcció de Trablisa. Giménez ha explicat que “el 90 % de serveis mínims enforteix l’empresa i dubtem que proposi el que no ha proposat fins ara” perquè, ha recordat, “aquest febrer vam aturar una altra vaga, coincidint amb el Mobile World Congress, perquè Trablisa es va comprometre a resoldre algunes de les reivindicacions [descàrrega de feina als treballadors o respectar els torns de descans] i des de llavors, no ho ha fet“. Aquests reivindicacions eren les mateixes que ja havien fet, l’estiu del 2017, els treballadors de la concessionària anterior, Eulen, i que van motivar la vaga aquell agost.

Amb tot, sigui quina sigui la proposta que la direcció de l’empresa traslladi als treballadors, l’explicaran en assemblea dijous i decidiran si mantenen la vaga indefinida.