Els treballadors de terra i de manteniment d’Iberia a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat pressionen la direcció de l’empresa per trobar una solució al conflicte laboral i evitar la convocatòria d’una nova vaga. En un comunicat que ha fet públic el comitè d’empresa, asseguren que “no és positiu dilatar en el temps les possibles solucions” i que “la posició de conflictivitat no s’ha deixat de banda”. Afegeixen que els treballadors es reserven “la possibilitat de convocatòries d’aturades al llarg del mes d’agost”.

El comitè de vaga afirma que ha complert amb el compromís de “buscar alternatives” per evitar aturades durant el mes d’agost i que ha fet una “proposta realista” per solucionar el conflicte. Tot i això, asseguren que l’empresa manté torns de treball que “no permeten la conciliació de la vida laboral i familiar” i continua havent-hi un abús de la “prolongació de les jornades”. A més, acusen la direcció d’immobilisme i de “manca de propostes alternatives viables per evitar la paralització de l’aeroport del Prat” a l’agost.

Els motius de la protesta

Els treballadors d’Iberia ja van fer vaga a finals de juliol en un cap de setmana en què una forta tempesta va agreujar els efectes de l’aturada: es van cancel·lar 143 vols, que van afectar 15.000 passatgers. El motiu de la protesta, segons el personal, són “càrregues de treball excessives, hores extraordinàries obligatòries i abusives, manca d’estabilitat i precarietat laboral i estrès fruit d’uns calendaris desafortunats”.

La possible vaga dels treballadors de terra i de manteniment d’Iberia (que també donen servei a altres companyies) no és l’única que plana sobre l’aeroport del Prat aquest estiu. El personal dels controls de seguretat manté una convocatòria d’aturada a partir d’aquest divendres, 9 d’agost.