TMB ha alertat que els serveis mínims del metro que hi haurà aquest dilluns, 8 d’abril, seran insuficients per absorbir tot el volum de passatgers que hi ha un dia feiner, en què se solen registrar entre 340.000 i 370.000 entrades a la xarxa.

L’empresa ha assegurat que el servei es veurà “afectat considerablement i no podrà garantir el dret a la mobilitat” de la ciutadania en les franges amb més afluència de viatgers. Per això, recomanen als usuaris utilitzar mitjans de transport alternatius. Les aturades parcials convocades pels treballadors seran les següents:

  • De 6 a 10 h
  • De 16 a 20 h
  • De 21.35 a 23.35 h
  • La resta del dia el servei funcionarà amb normalitat.

Concretament, el Departament de Treball, Afers Socials i Família ha ordenat uns serveis mínims al metro del 40 % en les franges que coincideixen amb hores punta i del 20 % en la resta.

Treballadors en vaga per la crisi de l’amiant

Els treballadors del metro han convocat noves aturades parcials per denunciar que l’amiant al metro s’ha convertit en un problema de salut laboral, mentre que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) considera que ha donat resposta als punts plantejats pels sindicats pel que fa a la crisi de l’amiant, una problemàtica que ha assegurat gestionar amb el “màxim rigor i transparència.

En un comunicat, la direcció de l’empresa expressa que continua oberta al diàleg tot i que fonts sindicals han assegurat a betevé que no han estat convocats a cap nova reunió per abordar la situació.

L’última vaga protagonitzada pels empleats del metro va ser coincidint amb el Mobile World Congress (MWC) i, a banda de la d’aquest 8 d’abril, també han previst aturades per al 29 d’abril.