El carrer del Consell de Cent entre els carrers de Tarragona i Creu Coberta ara només té un únic carril de circulació. A més, quan finalitzin les obres, també guanyarà un carril bici bidireccionalLa transformació d’aquest carrer és una de les actuacions incloses a la superilla d’Hostafrancs i el seu objectiu és reduir l’entrada de vehicles motoritzats de pas al barri.

El carrer de Sant Nicolau

També s’ha invertit el sentit de circulació al carrer de Sant Nicolau perquè funcioni com a via de sortida de la zona pacificada. Les obres, amb un pressupost total de 277.000 euros,  també han servit per instal·lar nous semàfors a les cruïlles amb els carrers de Béjar, del Rector Triadó i de Tarragona.

Què n’opinen els veïns?

Des de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs recorden que en aquest mandat, la superilla va començar amb polèmica, ja que els veïns no acabaven de veure clara la proposta del consistori. Després de diverses negociacions es va arribar a “una proposta de mínims” que, segons Jordi Clausell —membre de l’AV Hostafrancs—, comptava amb més consens i és la que s’ha materialitzat amb les actuacions de Consell de Cent i Sant Nicolau. Tot i això, afirmen que aquesta via continua congestionada i consideren que encara queda molt treball per fer: “En aquests moments creiem que qualsevol actuació que es faci ha de ser al més consensuada possible amb el veïnat. S’ha de fer una consulta a escala de barri, perquè tots més o menys siguem coresponsables de les mesures que es puguin duu a terme” afegeix Clausell.

Els comerciants volen més actuacions

L’Associació de Comerciants de Creu Coberta celebra la reducció a un carril del Consell de Cent: “Tot el que sigui restar vehicles i que es pugui respirar una miqueta millor, hi estem d’acord”, diu Lluís Llanas, president de l’entitat. El representant dels botiguers també afirma que cal fer molt més per pacificar Hostafrancs i insisteixen en la zona per a vianants de Creu Coberta des de Consell de Cent fins a la plaça d’Espanya.