TMB aprofitarà els mesos de juliol i agost, els de menys mobilitat a la ciutat, per fer obres a la Línia 1, concretament al tram que va de Fondo a Clot. Els treballs de renovació de la plataforma de la via, que ja havia arribat al final de la seva vida útil, obligaran a aturar el servei en aquestes 10 parades. Ho ha explicat en roda de premsa el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, que ha afegit que s’habilitarà un servei alternatiu d’autobusos.

Cañas ha explicat que fa anys que es renoven trams de via i que l’obra d’aquest estiu en suposarà l’actualització “d’un tram important”. Ha afegit que, més endavant, quan falti menys per l’inici dels treballs, es donaran més detalls del tall i s’especificaran les dates concretes d’inici i de final dels treballs.

El conseller delegat ha explicat aquesta afectació futura en el marc de la roda premsa per informar de la campanya de mesuraments que properament es farà a les instal·lacions del metro per analitzar l’aire i detectar si hi ha fibres d’amiant. S’agafaran més de 200 mostres en una trentena d’estacions i altres punts del suburbà.