Imatge de Nou Barris

Ben aviat començaran les proves que es faran al metro per descartar la presència d’amiant en l’aire dels túnels i les estacions. Es tracta d’una campanya de mesuraments que liderarà l’Agència de Salut Pública de Barcelona. En parlem amb un representant dels treballadors del metro, en la vigília del Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra demà, 6 d’abril, amb un bon grapat d’activitats a una vintena de CAP de Barcelona.


A la recerca de l’amiant

TMB, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el Departament de Salut de la Generalitat analitzaran l’aire del metro en 31 estacions i 21 túnels per descartar la presència d’amiant en l’ambient. En total s’obtindran 138 mostres d’aire i 70 mostres sòlides que s’analitzaran també amb microscopi electrònic, més avançat i fiable que l’òptic. En parlem amb Jordi Gómez, secretari general de la Secció Sindical de la UGT al Metro:


Dia Mundial de l’Activitat Física

Una vintena de CAP de la ciutat organitzen aquest divendres caminades, xerrades, sessions de taitxí, txikung, ball, escalfament, estiraments i diversos jocs per promoure el manteniment i la millora de la salut i la prevenció de malalties. En parlem amb Toni López, infermer líder de projectes de promoció de la salut de l’Atenció Primària de Barcelona de l’ICS:


L’actualitat a les xarxes

Un dia més, l’Àlex Solà es fa ressò del seguiment que està tenint a les xarxes el judici de l’1 d’octubre, amb les declaracions dels agents de la Guàrdia Civil com a plat fort de la setmana. Però també dels comentaris que ha generat el salt d’Ada Colau a YouTtube i l’anunci d’una sèrie documental d’HBO sobre Jesús Gil:


Esports

El Carles Molet ens porta la prèvia de la jornada esportiva del cap de setmana, amb especial atenció a la cursa d’El Corte Inglés, que tindrà lloc diumenge:


Cinema

Repàs de l’actualitat audiovisual de la ciutat, amb Roger Granel:


El Podcast

Us condensem en 20 minuts els moments més destacats dels debats del ‘Hashtag Barcelona‘. Aquesta setmana, hem parlat de les restriccions dels vehicles més contaminants a partir de l’any que ve, de com les noves tecnologies ajuden persones amb discapacitats, dels 40 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques i dels “bolets” a les escoles per la manca de places públiques:


Els Impros

La versió humorística de l’actualitat, amb els Impro Acatomba:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: