La mobilització ha començat quan unes 500 persones han ocupat les vies, però amb el pas de les hores s’hi ha anat sumant més gent. Per evitar que hi entrés algú més, s’ha prohibit l’accés a l’estació, d’on només s’ha permès sortir. S’ha recomanat als usuaris l’ús estacions alternatives, com Passeig de Gràcia o Arc de Triomf.

Els concentrats, molts dels quals provenien d’una manifestació d’estudiants, han ocupat les vies i hi han desplegat una pancarta per demanar l’alliberament dels consellers del govern, destituïts pel 155 i en presó preventiva a Madrid, i dels líders de l’ANC i Òmnium Cultural, també empresonats. Segons els manifestants, a més de paralitzar les comunicacions catalanes i d’interrompre la circulació de trens d’alta velocitat, la majoria dels quals connecten Barcelona amb Madrid, la voluntat és fer arribar les conseqüències de la protesta a la capital espanyola.

Segons Adif, la protesta també ha afectat les línies de Rodalies 1, 3 i 4. Poc després de les sis de la tarda, només ha quedat afectada amb el tall una via de Rodalies. Això ha provocat que algunes de les andanes de l’estació haguessin de compartir els dos sentits de circulació dels combois.

Adif ha ha habilitat transport alternatiu entre el Camp de Tarragona i Sants. Protecció Civil ha afegit que els viatgers d’AVE que circulen en sentit nord seguiran el trajecte en trens de mitjana distància.

La concentració s’ha acabat passades les nou de la nit, quan els usuaris han abandonat les vies a poc a poc i s’han seguit concentrant a la sala principal de l’estació. Un cop tots els manifestants han abandonat les andanes, la protesta s’ha dirigit a l’exterior del recinte. Precisament en el darrer punt de la protesta, alguns viatgers de l’AVE que esperaven poder agafar el seu tren s’han encarat amb alguns dels manifestants, tot i que no hi ha hagut incidents.

Protesta a l’AVE de Girona

A quarts de nou del matí d’aquest dimecres un grup nombrós de manifestants han entrat a l’estació de l’AVE a Girona. La presència policial no ha pogut impedir-ne l’entrada i posterior ocupació de les vies.

A banda de l’afectació a l’AVE, durant tot el dia s’han produït talls en algunes carreteres i també afectacions en el transport públic.